Fesztiválra hív a Cervinus

Idén sem maradhat el a Cervinus Művészeti Fesztivál Szarvason, amely immár tizenegyedik alkalommal várja a színház szerelmeseit a musicalt, operettet, operát, költészetet, táncot, zsonglőröket és persze különleges látványvilágot tartalmazó ajándékkosarával. Ez a sze- zon egy önfeledt utazásra hívja a nézőket, megfűszerezve némi születésnapi hangulattal.

Dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója úgy fogalmazott, minden település életében nagy jelentőségű egy helyben szervezett művésze- ti vagy egy színházi fesztivál, Szarvas ráadásul egy kisváros, ami kivételesen különleges nyári élményeket biztosít kulturális szinten. Ez persze köszönhető a festői környezetnek és a Vízi Színháznak is, amit kiegészít a kisváros miliője és békéje. Ezek mind kedveznek a turizmusnak, ám a nyári programok egyaránt szerveződnek a helyieknek is.

Szarvas 300

Idén még a szokásosnál is jelentőségteljesebb nyári szezonnak néznek elébe, hiszen most 300 éves Szarvas. Ez egy különleges pillanat, ami tükröződik majd a XI. Cervinus Művészeti Fesztivál július 13-26-ig tartó kéthetes műsorkínálatában. Dr. Dósa Zsuzsa hangsúlyozta, egy ilyen program ugyan komoly munkát jelent a társulatnak, de mégis nagyon várják és mosollyal tölti meg szívüket, hiszen vízparton játszani a közönségnek nem mindennapi élmény.

Generációk találkozó- pontja

A fesztivált részletezve elmondta, idén is lesznek vendégeik, ezúttal a Szlovák Nemzeti Táncegyüttes zárja majd programsorozatukat 40 táncossal, élőzenével, ám előtte egy izgalmas ajándékkosárból válogathatnak a nézők. A két hét alatt ugyanis teret biztosítanak a nemzetiségi kultúrának és különféle műfajoknak, például musicalnek, operettnek, operának, költészetnek vagy táncnak. Zömmel családi programokról van itt szó, amikre együtt érkezhet több generáció, és mindenki megtalálja közöttük a saját érdeklődési körét. Ráadásul a pénztárcákra is gondolnak, hiszen több ingyenes előadásuk lesz azért, hogy mindenki kapjon egy szeletet a szarvasi kultúra tortájából.

Az ősbemutatók színháza

A műsorkínálatot tekintve elárulta, a Cervinus az ősbemutatók színháza, tehát sok előadásukban
visszanyúlnak a város történetéhez. Ezekből is került néhány a fesztivál programsorába. Immár hagyományosan egy nagy nyitógálával, zenés showműsorral kezdenek majd Az éjszaka színei címmel, majd lesz fúvószenekari koncert, Csodaszarvas, Furcsa pár, felolvasószínház, Békési Betyárok, Örökösök, Kalandos Rejtőirodalmi est és Sors bolondjai. Július 23-án pedig legújabb ősbemutatójukkal készülnek, Az Akácember című musicalel, amely a jubileumhoz kapcsolódva Tessedik Sámuel életét mutatja be. De a zárás előtt játszák még a Bűvös Tojást és a Pszichés Nárciszt is.

Forrás: Barangoló – Dél Alföld