Szarvasi Vízi Színház

Közép-Európa szívében, Békés megye kapujában új szabadtéri játszóhely született 2011 júniusában. Szarvason, a festői szépségű Holt-Körös partján egy különleges atmoszférájú, közel 1100 ember befogadására alkalmas szabadtéri színházat adtak át. 

A Szarvasi Vízi Színház, mely a Békés Megyei Értéktár részét képezi Magyarországon egyedülálló építészeti megoldásként egy finoman stilizált várkastély, mint díszlet és egy amfiteátrum szelíd ötvözeteként épült fel új gyalogos fahíd szomszédságában ( A Magyar Ingatlanszövetség különdíja – 2015). Ez a színpad egyfajta összművészeti játszóteret kíván biztosítani a hazai és a Kárpát-medencei színjátszásnak. A Szarvasi Vízi Színházat szakmai együttműködési megállapodás keretében a tulajdonos a Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft, valamint szakmai üzemeltetésben partner Magyar Teátrum Nonprofit Kft. üzemelteti, a Békéscsabai Jókai Színház műszaki, szakmai közreműködésével.

A célok között szerepel mind a szarvasi lakosság kiszolgálása, mind turisták ezreinek Szarvasra, s ezen a kulturális kapun keresztül Békés megyébe csábítása.