Megnyílt a CervinusFest 2022, Gulyás Levente kapta az idei nívódíjat

Benedekffy Katalin a Cervinus Művészeti Fesztivál 2022-es megnyitóján

Benedekffy Katalin a Cervinus Művészeti Fesztivál 2022-es megnyitóján (Fotó: Babák Zoltán)

Szerdán este a Cervinus Teátrum látványos gálaműsorral: Az éjszaka színei címmel kezdte meg tizennégy estén át tartó fesztiválját. Belépéskor az Ildikó cukrászda színes macaronjait kínálták a nézőtéri segítők.

Dósa Zsuzsa művészeti igazgató az időt köszönte meg, amit a nézők arra szántak, hogy elmenjenek a gálára. Az időt, ami nagyon értékes mindenki számára.

A művészeti igazgató remek érzékkel válogatott a dalok között, így elhangzott három Gulyás Levente dal is, a Csodaszarvasból Hunor dala Boronyák Gergely, a legújabb, Az Akácember című musicalből Terike dala, Selyemlány címmel Gulyás-Dobó Szofi és a Twist Olivérből Nancy dala, Eva Javorská előadásában. Ám ennek most célja volt, hiszen 2022-ben Gulyás Levente kapta a Cervinus Nívódíjat!

Gulyás Levente a 2011-ben bemutatott Tessedik zeneszerzője, de a Dósa Zsuzsa nevével fémjelzett tíz évben még öt ősbemutató csodálatos zenéjét szerezte, a Holle anyó, a Csodaszarvas, az Ármány és szerelem, a Twist Olivér és az e fesztivál keretén belül bemutatandó Az Akácember szebbnél szebb dalait komponálta. Levente nem lehetett Szarvason elfoglaltsága miatt, kihangosított telefonon keresztül közölték vele a hírt, amely meglepetésként érte. A díjat lánya, Szofi és fia, Péter vette át, akik a közönség sorai között foglaltak helyet.

Gulyás Levente kapta az idei Cervinus Nívódíjat

Gulyás Levente kapta az idei Cervinus Nívódíjat (Fotó: Babák Zoltán)

Szeretettel gratulálok Leventének a Newjság, és a magam nevében!

A gála ismét sokrétű műfajt vonultatott fel, ahogyan azt Dósa Zsuzsa szereti. Nagyszerű művészek adtak elő dalokat, de volt próza, musical, operett, olasz dalok, tánc, egy cirkuszi-színház szám is, és persze a fantasztikus táncosok… Magas színvonalú gálával vette kezdetét a Vízi Színházban a XI. Cervinus Művészeti Fesztivál. A hatalmas ledfal, a csillagszórók a színpadon, tűzijáték a Körösön, „aranyeső” a nézőkre, mind-mind a Cervinus Teátrum nagyszerű, szeretetteljes ajándéka a közönségnek.

A fellépő művészek, akik csodálatos hangjukkal elkápráztatták a közönséget szerdán este is: Benedekffy Katalin, Boronyák Gergely, Enyingi Zsófia, Gulyás-Dobó Szofi, Eva Javorská, Nagy Róbert, Nádházy Péter, Papp Csaba, Rigler Renáta, Schupp Gabriella, Szente Árpád Csaba, Tatár Bianka és Timkó János. A két artistaművész és a Cervinus tánckara, valamint a Duna Művészegyüttes tagjai is táncoltak a Csodaszarvas dala alatt. A gálát, mint mindig Dósa Zsuzsa konferálta.

A CervinusFest tizennégy napja tartogat meglepetéseket, keressék a prospektusokat és látogassák az ingyenes előadásokat, vagy vegyék meg a jegyeket az előadásokra, nem fognak csalódni, ebben biztos vagyok!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.