CervinusFest tizenegyedszer

  1. július 13-26. között kerül megrendezésre a XI. Cervinus Művészeti Fesztivál, a CervinusFest, amely sajtótájékoztatója a Teátrum színháztermében volt – a nagy melegben a hűvös színházteremben, de a helyszínt indokolta a sajtótájékoztató elején lejátszott film, a fesztiválhívogató és a végén Az Akácember című musical beharangozója.

Csasztvan András ügyvezető igazgató köszöntötte a megjelenteket, elmondta, hogy igazgatóként büszke, hogy szinte vendégelőadás nélkül valósul meg a fesztivál. A legnagyobb vendégprodukciót már előző évben lekötötték, ez a Szlovák Nemzeti Táncegyüttes, a SĽUK vendégszereplése, amely Szarvas Város újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából, valamint azért, mert a Cervinus Teátrum szlovák színház is. Bemutatják Az Akácembert, amely az évfordulóra íródott, de erről később.

Babák Mihály Szarvas város polgármestere: A Szarvasi Vízi Színház életében a XII. évad, a Cervinus Teátrum fesztiválja a XI. lesz a nyáron. A Teátrum mindig kitűnő előadásokat készít, ez most sem lesz másképpen. Estéről estére tapasztalom, hogy szeretik a nézők a Vízi Színházat. A CT előadásai mögött törődés, fáradság, gondoskodás és nagyon sok munka van, amit a nézők tapsa feledtet. Ezt csak szívvel, lélekkel, szeretettel lehet csinálni. Nagyon bízom benne, hogy a XI. fesztivál is sikeres lesz. Sok emlékezetes estét kíván, sok mosolygó arcot, szép estéket.

Babák Mihály elmondta, hogy a Magyar Közlönyben megjelent a rendelet, hogy Szarvast Turisztikai várossá nyilvánították, ez a várost is kötelezi.

Csasztvan András dr. Melis Jánost bemutatva elmondta, hogy kezdetektől tagja a társadalmi zsűrinek.

Dr. Melis János Szarvas város címzetes főjegyzője: beválasztottak és nem kerülhettem ki, azóta sem. A társadalmi zsűrizés azért nehéz, mert elfogult vagyok a sajátjaimmal szemben. A Cervinus Teátrum a szívem közepe, hiszen magaménak érzem. A kultúra a nehézségek ellenére fontos a városnak, célunk, hogy mindig biztosítva legyen az anyagi forrás. Várakozva tekintek a XI. CervinusFest elé – fejezte be a címzetes főjegyző.

Varga Viktor Cervinus Teátrum főrendezője a tizennégy napról beszélt: Kövessék a Szarvast, mert ebben benne van a szívünk, a lelkünk, a tehetségünk, a szeretetünk, a kollégák szeretete.

Az éj színei című musical összeállítással kezdünk, amiben a tehetséges színészek, táncosok lépnek fel. Felfrissítettük a Csodaszarvast, új szereplőkkel így új előadás jött létre, nekem, mint rendezőnek nagyon a szívemhez nőt. Most újra – ahogy a 2014-es bemutatón – a Duna Művészegyüttes táncosai is táncolnak majd. A Furcsa pár vidám, igazán nagyon jó előadás. Örökösök, Ivan Holub abszurd komédiája, egy szlovák mai dráma. Sors bolondjait a játékossága miatt szeretem. Sírva-nevetve előadás. Az Akácember most született, Szarvas Város Napján lesz a bemutatója. Egy érzelmekkel átszőtt előadás, amit mindenkinek ajánlok. A lelket simogatja, elgondolkodtat, és úgy gondolom a legméltóbban emlékezünk a város alapításának 300. évfordulójára. Ha nem lett volna Tessedik, ha nem lett volna az iskolája, a tanításai, ma Szarvas is egészen más lenne. Szórakoztató, lelket simogató előadás, ajánlom figyelmükbe. Bűvös tojás egy szlovák mese alapján íródott. Mese néptánccal ötvözve igazán szórakoztató kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Ingyenes előadások is lesznek, szintén a gyerekeknek szól a Buborék Együttes koncertje. A Tisza Kvintett koncertje Barokktól a filmzenéig címmel. A komolyzenére is igény van. Ingyenes a Felovasó est, ami egy Agatha Chistie-krimi, a Váratlan vendég lesz. A Betyárok szintén a szívem csücske. Szekér Gergő – Belinszki Zoltán írta, eddig 12 helyen játszottuk sikerrel, remélem a szarvasiak is szeretni fogják, ez is ingyenes. Két önálló est, színházunk színművészeitől, akiket nem kell bemutatni. Az egyik Boronyák Gergely és Timkó János Kalandos Rejtő, a másik Szemerédi Bernadett Psyché és Nárcisz című estje. Mindkettő ingyenes. És a SĽUK Táncszínházzal zárul a Fesztivál, ami szintén szlovák kötődésünknek köszönhető

Várunk szeretettel mindenkit! Kövessék a Szarvast!

Dr. Dósa Zsuzsa információkat osztott meg.

A jegyekre a szarvasiak 20% kedvezményt kapnak, ha csoportos jegyet vesznek, akkor még nagyobb a kedvezmény. Akármennyire szívvel, lélekkel készülünk szponzorokra szükség van, és vannak is szép számmal, köszönet éret mindenkinek. A fesztiválon három fődíj lesz: a feltétele, hogy két előadásra kell jegyet vásárolni. Hogy mi is lesz ez a három fődíj a programfüzet utolsó oldalán olvasható. Megjelent a Teátrumi Vígasságok című füzet 4. és 5. kötete Szenes János válogatása alapján.

Babák Mihály: A művészet is munka, nagyon büszke vagyok a Cervinus Teátrumra. Boldog, önfeledt perceket akarnak szerezni a művészek, munka van benne, de szeretet is. Csoda készül!

Keressék a programfüzetet, váltsanak jegyet az előadásokra, minden Teátrumi munkatárs szeretettel vár minden nézőt!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Forrás: Newjság